Gratis offerte op maat
Hoogkwalitatief materiaal
Onafhankelijk expert

Met een condensatieketel geniet van een zuinige, veilige en comfortabele verwarming


Een cv-ketel is het hart van je centrale verwarmingsinstallatie.
Het zorgt voor warm water dat met behulp van een circulatiepomp naar de radiatoren of warmwaterkraan vloeit.
Als je spreekt over een cv-ketel, hebben we het meer bepaald over de gascondensatieketel, de opvolger van de traditionele atmosferische ketel.


Een gascondensatieketel is de beste keuze voor de prijsbewuste én milieubewuste consument. In tegenstelling tot bij een klassieke cv-ketel, gaat er geen energie verloren. De gascondensatieketel gebruikt de hitte van de uitgestoten gassen om het afgekoelde water in de leidingen opnieuw op te warmen.
Vandaar ook de naam hoogrendementsketel.

Je hebt ook een condensatieketel op basis van stookolie. Deze is minder interessant omdat je er een olietank voor nodig hebt en stookolie niet alleen duur maar ook nefast is voor ons klimaat.
Deze oplossing zorgt zowel voor de verwarming van je huis als voor warm water voor het sanitair. Deze ketel kan warmte recupereren dankzij de werking van een ingebouwde platenwisselaar.

Dit systeem kan enerzijds de temperatuur regelen maar ook de warmte die in het systeem aanwezig is uitwisselen. Deze uitwisseling gebeurt langs twee parallelle kanalen, tussen twee vloeistoffen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.


Dit is een systeem waarbij de ketel steeds een voorraad warm water ter beschikking heeft. De ketel slaat het warme water op in een geïsoleerde boiler. Als het gaat om een ingebouwde boiler, is door de beperkte ruimte deze voorraad warm water wel redelijk beperkt.

Maar je hebt ook grotere boilers die gekoppeld kunnen worden aan je gascondensatieketel. Die kunnen er dan naast, boven of zelfs op de grond komen te hangen of staan.


Een condensatieketel kan dus instaan voor warm water én verwarming. Met de combinatie van een gascondensatieketel en een warmtepompboiler kan je echter genieten van de voordelen van beide. Je doet zo dus m.a.w. dubbele winst.

De condensatieketel is een betaalbare en betrouwbare keuze voor de centrale verwarming. De warmtepompboiler is op zijn beurt dan weer het interessantst om zo efficiënt mogelijk in je behoefte aan warm water voor het sanitair te voorzien.Onze merkenGasketel kiezen?
Laat je begeleiden door een erkende installateurBij een gasketel gaat het over meer dan enkel zuinigheid en energie-efficiëntie.
Een gasketel maakt gebruik van zowel gas, water als elektriciteit dus daarom is ook een veilige en deskundige installatie van levensbelang.

Laat u daarom begeleiden door een erkend vakman.
Ontvang een passend advies en kies voor een professionele installateur die je ook kan begeleiden in de aanvraag van de premies waarvoor je in aanmerking komt.

Wil je graag genieten van een veilige, zuinige en comfortabele verwarming?
Kies dan voor een gascondensatieketel die perfect past bij jouw woning, budget en wensen.
Ook voor een onderhoud ben je bij ons aan het juiste adres.

0
0
0


Praat met een expert over onze condensatieketels

Contacteer ons bij uw zoektocht naar de ideale condensatieketel.