Gratis offerte op maat
Hoogkwalitatief materiaal
Onafhankelijk expert


Met onze warmtepompen verwarm je het hele jaar door zonder zorgen over je energiefactuur


Een gemiddelde warmtepomp produceert 3 tot 5 keer meer energie dan ze consumeert maar de energiewinst kan nog verder oplopen.
Zeker als je een warmtepomp combineert met andere systemen zoals airco’s of een zonneboiler.

Enkele voordelen:  • Laag energieverbruik gekoppeld aan hoge energiewinst
  • Mileuvriendelijk en 100 % futureproof (ook door de lagere CO2 uitstoot)
  • Snellere terugverdientijd via overheidspremies
  • Een onderhoudsvriendelijk en flexibel verwarmingssysteem
  • Een positieve impact op het EPC-certificaat en de waarde van je woning


Soorten warmtepompen


Een warmtepomp verschilt van een traditioneel verwarmingssysteem omdat het het zelf geen warmte produceert maar warmte uit de omgeving opneemt en afgeeft.

Je hebt verschillende soorten pompen afhankelijk van de gebruikte warmtebron en van wat er precies verwarmd moet worden. Zo kan een warmtepomp warmte halen uit de lucht, bodem of water en kan het zowel lucht als water (of beide) verwarmen.


Een lucht-water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om in warm water voor je sanitair of centrale verwarming te voorzien. Het is een energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarmingsketel. Daarnaast kan er een keuze worden gemaakt tussen een volledige gasneutrale en een hybride opstelling.

Onze nieuwste generatie warmtepompen werken zowel op vloerverwarming als radiatoren, waardoor ze zowel geschikt zijn voor nieuwbouw als renovatieprojecten. Een bijkomende voordeel is dat in combinatie met vloerverwarming of ventilo-convectoren een koelfunctie kan toegevoegd worden aan de warmtepomp.


Naast het koelen in de zomer, is het ook een ideaal alternatief om te verwarmen in de winter. Neem gerust een kijkje op onze pagina over airco's voor alle types en voordelen van de lucht-lucht warmtepompen.


Dit soort warmtepomp maakt gebruik van de bodem of het grondwater als energiebron. Door de constante temperatuur bieden deze geothermische warmtepompen een veel hoger rendement dan een warmtepompsysteem op basis van lucht. Ondanks het hoger rendement is geothermie niet altijd even vanzelfsprekend.

Enerzijds ligt de installatiekost van geothermische warmtepompen een stuk hoger. Bij een verticaal systeem dient een diepteboring te gebeuren. Bij een horizontaal systeem dienen dan weer netten te worden ingegraven onder het bodemoppervlak. Dit maakt dat niet alleen de investering een stuk hoger ligt, maar dat de woning er zich structureel ook moet toe lenen om geothermische warmtepompen te installeren.


De warmtepompboiler is een warmtepomp die instaat voor de verwarming van het sanitair water. Ook hier is de werking gebaseerd op de recuperatie van de warmte uit de lucht en gebruikt die om te voorzien in sanitair warm water.

Een warmtepompboiler is ook perfect te combineren met zonnepanelen omdat hij het rendement verhoogt. Wanneer je zonnepanelen zelf elektriciteit leveren kan je de energie gebruiken voor de werking van je warmtepompboiler.Onze merkenMaak een weloverwogen keuze
met een ervaren specialist aan je zijdeBen je op zoek naar een installateur van warmtepompen met expertise?
Dan ben je bij Ecostreamz aan het juiste adres.
We vertalen je wensen in een passend advies waarna we de warmtepomp bij jou vakkundig komen installeren.
Wil je graag het hele jaar door zonder zorgen genieten van een comfortabele verwarming?
Kies dan voor een warmtepomp die perfect past bij jouw woning, budget en wensen.

0
0
0


Daarom kiest u voor Ecostreamz warmtepompen.


Laat u overtuigen door tal van voordelen:


Budgetvriendelijk

Bespaart plaats.

Onderhoudsvriendelijk

Omvat jaarlijks onderhoud.

Koeling en verwarming in 1

Werkt vanop afstand met remote control.Praat met een expert over onze warmtepompen

Contacteer ons bij uw zoektocht naar de ideale warmtepomp.